Torrt bröd i skafferit

 
French toast är ju perfekt att göra när man har lite torrt och tråkig bröd över som ingen vill ha. Dessutom går det väldigt fort att göra och blir lite roligare än bara mackor som jag haft så svårt för att äta på morgonen. Känns som att brödet nästan växer i munnen på mig men french toast med lite tjock yoghurt och bär går prima!
 
Basic som jag brukar göra 
1 ägg
En skvätt mjölk
Vaniljsocker
 
Blanda allt och skär rätt tjocka bitar av bröd och doppa i. Vänd om och låt det suga åt sig ordentligt och stek sedan på några minuter. 

Stjärnkikare

 
Tanken var att vi skulle sova ute på altanen på madrasser men den ena var helt försvunnen. När jag hittade den imorse blev jag inte så glad direkt. Men vi hade i alla fall en trevlig stund med filtar, te och massa levande ljus. 
 
Blev överlycklig när jag såg att det blev ånga ovanför kopparna och försökte ta kort på det och lite fick jag ju i alla fall med på bild. 
Ikväll regnar det så vi ska ha spelkväll och spela lite gamla hederliga kortspel och monopol. 

Jamies pasta med squashcarbonara

 
Denna underbart goda pastasåsen gjorde jag för någon dag sen. Gjorde det nästan precis som Jamie oliver i hans 30 minuters bok. Inte förens nu jag har börjat tycka om sqush men jag är glad att jag gör det nu för det är så gott.
Igår gjorde jag en gratäng av squash (recept kommer) och så har vi gjort fyllda sqush med köttfärs.
 
 
4 äggulor
1 dl grädde
Parmesan
Timjan
Salt peppar
Bacon
Squash/aburgine
 
Koka pastan
Stek bacon krispigt och lägg sedan i skivad squash och hackad timjan och rör om. 
Blanda grädde, äggulor och en rejäl näve riven parmesan. När squashen börjat mjukna häll i lite av pasta vattnet (ungefär 1 dl). Dra av stekpannan från plattan och häll i såsen och blanda. Akta så det inte blir äggröra och sätt inte tillbaka pannan på plattan. 

frukost på altanen

 
Nu är det inte lika mycket att göra med flytten och det börjar faktiskt kännas som hemma. Har nästan glömt bort att det är sommarlov men ibland som när man sitter ute på morgonen och äter frukost inser man att det verkligen är sommar.
 
Vi har spederat några dagar vid havet vilket är helt otroligt fint och underbart. Jag har till och med blivigt lite brun men kanske lite för mycket i ansiktet. 
 
Men har blivigt rätt förvirrad på senaste tiden. Det kan vara förstårligt att jag inte haft så mycket lust att ställa mig i köket. Men jag har börjat tappa lusten att baka helt. Nu undrar jag om jag mer vill laga mat. Jag har ju alltid sagt att jag vill göra både och i mitt liv men det är ju två år i skolan jag ska gå också och till det måste jag ju välja en inrikning. Troligen blir det konditori i skolan ändå och sen får vi ser vad jag gör.

update

 
 
Vi var några dagar i Stockholm också. Då passade vi på och åkte ut till Värmdö där jag föddes, körde runt lite vid där vi bodde och sen stannade vi till vid Siggesta gård. 

Vi fikade i orangeriet och gick runt och kollade på lite annat. Himla fint är det och bloggaren Kenza var där också, men tyvärr var jag för feg för att våga gå fram och fråga om foto. 

 
Varje dag har det ju lagats mat och potatis och mörötter i ugn har alltid varit en favorit. Men att lägga till lite rödbetor gör det ännu godare, dessutom färglatt och fint.
 
 
Inne på NK kan man ju gå i flera timmar och kolla runt på allt fint som finns. Min kärlek för Jamie verkar aldrig sluta och jag kände att jag var tvungen att köpa två av hans kryddor. 
Aldrig sett hans kryddor i vanliga livsmedelsbutiker men ibland brukar det finnas oljor och annat. 
 
 
Stannade till i Strängnäs och jag hittade en skylt för en trädgårdbutik och tänkte vi kunde svänga in där. Visade sig att det var en korsning av det och ett café. Det var jättefint men minus att trädet som stod där var i plast. Fast det skulle nog inte varit så lätt och det var riktigt..

Det extra skummet på cappuccinon är lätt förklarat. Jag tycker inte om allt det där skummet på min latte så brukar ta bort det eller så får mamma det. 
 
 
Vi har fått jättegod varje dag här i Skövde ibland kan det ockås vara skönt att sitta och slappa medans någon annan gör mat. 
 

Vi var förbi hos en av mammas kompisar och grillade, jättegott och hon hade gjort en hallon och rabarberdricka. Den var jättegod så vi fick med oss en hem och jag längtar verkligen tills jag har tid över till att göra sånt här. 
 
Och det var det jag lyckats få med på bilder från de senaste dagarna.

full fart

bästa på skolavslutningen
 
Senaste veckorna har jag haft fullt upp och kommer knappt ihåg senaste gången jag bakade något. Lagat mat har jag gjort men aldrig haft tid eller ork till att baka.

Just nu är jag i Skövde, min sista dag här för imorgon åker vi till Göteborg och där stannar vi. Förhoppningsvis några år i alla fall. Allt har vänts upp och ner och även fast mycket är jobbigt och sorligt är jag taggad över att få börja om på nytt.

Om 42 dagar är det min första dag i skolan och jag är så nervös och jag försöker att inte ha för höga förhoppningar. Alla säger att det är en bra skola så hoppas på att de har rätt.
 
Hunden jag haft i hela mitt liv klarade sig inte längre, det suger verkligen. Men många fina minnen har man med den hunden och hon blev hela 13 år och det är mycket för en så stor hund. 
 
Det kanske kommer bli lite mer personliga saker här i framtiden men det får vi se om. Även fast jag kommer ha fullt upp hela sommaren ska jag försöka hinna med att ta kort och uppdatera, jag gör det ju för jag tycker det är kul.