Julgodis

 
Jag kom på varför jag inte bloggat, för min vanliga collagesida började krångla och hittade ingen annan bra. Har testat hur många som helst nu men alla gör ju så kvaliteten på bilderna blir sämst men då får det vara så nu för jag hittar inget bättre.
 
Men förra helgen var Ulrika här och vi gjorde lite julgodis. För länge sen testade jag göra marshamllows och det verkligen inte bra, mer som bruna sockerbitar. Men denna gången blev det mycket bättre och med limesmak. Tanken var att det skulle bli lakritskola men vi hade i för lite lakrits men det blev goda ändå. Sist en saffransfudge med pistage som blev väldigt god men väldigt söt. 
Recept för fudgen finns här och där finns också massa andra fina recept.

Pepparkaksbak


Imorgon ska jag köpa lite nya pepparkaksformer, hade tänk mig snöflingor typ. Men orkar inte vänta ändå till imorgon att göra pepparkakornör det finns deg i kylen. 

Från tumblr

 
Utan tumblr vet jag inte vad jag skulle ta mig till det är där jag får inspiration för allt. Här är lite fina recept och ideer, det som ör synd med tumblr är att det är ofta väldigt svårt att hitta riktiga källan till bilder.
 

Pannkakor med mineralvatten

 
Spenderade största delen av lovet i Falun gjorde självklart pannkakor till frukost. Jag har inget sånt där standard pannkaksrecept utan detta är av den otroligt duktiga bloggaren madebymary. Aldrig innan ens hörtalas om att det ska vara bra att ha mineralvatten i men det ska tydligen göra dem bättre. Nästa gång ska jag nog testa göra hälften utan och hälften med för att se om det blir någon skillnad.
 
Liten sats med ca 6 st
2 dl vetemjöl
nypa salt
3 dl mölk
2 ägg
½ dl mineralvatten
3 msk smält smör
 
Blanda mjöl och salt, häll i hälften av mjölken och blanda klumpfritt. Tillsätt sedan resten av mjölken, ägg och det smälta smöret. Låt stå 30 min och innan stekning rör ner mineralvattnet.  

Pasta och sånt du har hemma

 Jag har insett att jag är väldigt dålig på att ge namn till rätter. För det första kan jag ju inte typ italienska så jag kan skriva något sånt proffsigt och sen har jag nog inte så bra fantasi när det gäller sånt. 
Egentligen Jamies recept från 15 minuters men jag har ändrat det lite efter vad jag hade hemma och förstod inte riktigt hur han gjorde rätten. Så det tar nog lite längre än 15 min men väldigt gott blir det.
 
1 purjolök
1 selleristjälk
2 morötter
Näve färsk timjan
 
Koka valfri pasta. Hacka för hand eller i matberedare och fräs i stekpanna med olivolja och salta/peppra.
 
300 g kyckling
3 skivor bacon
700 g passerade tomater
3 vitlöksklyftor
2 msk pinjenötter
Chili (hur mycket beros på vilken och hur stark)
 
Ta upp ur stekpannan och stek i den stekpannan tärnad kycklingfile och baconet skuret i mindre bitar. Salta och peppra lite. 
Häll tillbaka grönsaksblandningen i kyckligen när den är genomstekt och häll på passerade tomater, pressa i vitlök och hacka chili och ha ner. Låt puttra några minuter.
 
När pastan är klar häll på lite av pastavattnet om det blivigt för lite vätska. Rör ner pinjenötterna och servera med parmesan. 

Comwell Borupgaard

 
Jag och mamma tog en tripp till Danmark sista helgen på höstlovet. Vi hade hittat ett fint hotell med spa och tänkte lyxa till det lite. Kul också att alla gick omkring med badrockarna överallt till och med i baren och lobbyn..
 
3 rätters middag, otrolig frukostbuffee, aquaspa, ansiktsbehandlning och en dag i Köpenhamn. Första gången för mig i Köpenhamn, tyvärr regnade det men det var ändå väldigt fint och trevligt. Faktiskt närme dit än till Stockholm så kanske åker dit på shoppingdag istället.
 
Hittade ett konditori, La Glace som såg fint ut. Sånt där underbart gammeldags där det inte fanns latte och massa bakverk och otroliga tårtor. När vi gick ut var det människor som stod och köade i regnet för att få komma in, då insåg man att det nog var rätt populärt.