FÖRRÄTT TILL LUNCH

  2014-04-15 / 14:46:00 / Mat /
 
Imorse kollade jag på avsnittet när Myllymäki var med i Timells skärgårdsprogram. Trevligt program med härliga människor och väldigt fint ställe vid havet. Drömställe vill verkligen ha ett sånt. 
 
Fick besök så jag gjorde en variant på förrätten han gjorde i programmet till lunch. Såg att gräslöken har växt ordentligt i det stökiga och ogräsfyllda landet ute så tog en knippe i såsen. Nu står det rabarberpaj (också det han gjorde i programmet) i ugnen som vi strax ska äta.
 
 
 
 
Pilgrimsmusslor med broccoli

Skär upp färsk broccoli och stek på medelvärme i lite olja. 
Bryn 75 gram smör. Rör ihop 1 ägg i en annan skål. När det brynta smöret svalnat något vispa ner det i ägget. Häll tillbaka i kastrull och vispa på medel/låg värme tills den blivigt lite fluffig. 
Salta pilgrimsmusslorna och stek på hög värme med smör och olja till gyllenbruna på båda sidorna.
Smaka av såsen med soja, lime och hackad gräslök. 
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

design av: joannalicious