KESO OCH SPENATLASANGE

  2014-04-23 / 14:16:51 / Vegetariskt /
 
Så jag gjorde denna helt underbara lasangen igår. Så lätt att göra mycket snabbare än en vanlig lasange där det ska vara tomatsås, bechamel osv. Citronskalet gjorde det så mycket bättre och hasselnötterna gjorde det lite annorlunda men passade så bra till. Jag avnände spenatlasangeplattor men går lika bra med vanliga. Här kommer för en gångs skull ett helt recept på hur jag gjorde den.
 
1 vitlök
1 lök
500 g keso
125 g spenat (en halv stor påse)
1 dl hackade hasselnötter
skal från 1 citron
lasangeplattor
riven cheddar
salt, peppar
 
Stek hackad lök och vitlök i olja i stekpanna på medelvärme en stund. Rör ner spenat och salta och peppra ordentligt. När spenaten krympt ta av från plattan och rör ner keso, hasselnötter och citronskal. Smaka av och krydda ev mer.
 
Smörj en ungsfast form med lite olja. Lägg ett lager med spenat och keso och sedan lasangeplattor. Avsluta med kesoblandningen. Riv ost och strö över. Grädda ca 30 minuter i 200 grader (tid beroende på storlek på form)
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

design av: joannalicious