Ledig måndag

 
Ojoj här kommer ett inlägg med bilder jag faktiskt tagit med kameran. Måste börja göra det oftare och nu är ju ljust lite längre också på dagarna så det är ju bra. Men känns lite som jag glömt bort hur man gör för de blev inte bra, ska googla lite.
 
Men jo va ledig idag från praktiken, jobbade helg så det va väldigt skönt att få ta det lungt en dag. Gjorde sjävklart pannkakor till frukost och en jättegod smoothie. Vilken sommarkänsla jag fick av det, gör det nästan aldrig längre. I den var det iaf fryst banan och kiwi och en halv avokado. Ja det är gott med avokado i man känner inte så mycket smak av den iofs men det gör den krämig och härlig. 

Trött men glad



Glömde helt bort bloggen men det har inte hänt så mycket. Efter praktiken åker jag hem och äter och sen lägger jag mig väldigt tidigt. Det går bra har kul och lär mig massa. Igår var jag ledig och va istället och provjobbade för sommarjobb, bara hålla tummarna att jag får det!
Praktik i helgen också ska vara med på Dorsias afternoon tea men börjar 8 så får lite sovmorgon iaf.

Nu sitter jag och äter semla som jag gjort och läser igenom hemköps hemlagat tidning. Älskar dom affärtidingarna man får hem ibland.

Fika och sol




Lycka när solen skiner och jag har varit ute hela dagen och ska strax ut igen och ta en promenad med hunden. Nu känns det verkligen vår men tyvärr så kommer det väl några fler dagar med snö och kyla innan våren är här.

Sa för någon dag sen att jag skulle in och fika på ett ställe som jag missat men inte haft tid för det så gjorde det idag med mamma.
Cafe kanold heter det och ligger på grönsakstorget. Jättefint med stora fönster, högt i tak, lite lyxig inredning och gott kaffe och fika. Blev direkt ett av mina favorit ställen här i Göteborg.


Lördag




Hade en härlig morgon med Ull, lång frukost med härlig musik och prat. Tog en promenad till Amar och fick se solen en liten stund. Saknaden till sommaren nu är stor, längtar verkligen så. Varje sekund solen är framme (inte ofta nu) vill man bara stänga ögonen och njuta.

Tar en lite spontan sväng till Bella men sover hemma. Praktik snart och då ska man upp 4 så nog läge för att vänja sig vid att gå upp lite tidigare. Men känner att man måste passa på nu när det är lov för sen kommer jag va helt slut och inte orka göra något. 

Fredag



Igår va vi hos ull och hade en mysig kväll/natt. Min alla hjärtansdag dejt blev mys valpen och ull som är här. Vi åt pannkakor innan med nutella osv och såg frost. Hade höga förväntningar för filmen men jo den va väldigt bra! 
Imorgon ska jag nog in till stan och fika lite (suprise, gör jag något annat ens?!). Men hittade ett nytt jättefint ställe jag inte sett innan så dit måste jag ju.

Nötknäck



Det här är en väldigt bra sak att lätt kunde göra på några minuter om man har ska ha oväntade gäster. Har inget direkt recept tar mest bara så det blir lagom men här är ett ungefär 

80 g smör
1 dl honung
3 dl blandnötter

Smält smör på hög värme, tillsätt sedan honung och rör om. Blanda i nötterna och låt det stå och puttra en stund utan att det blir bränt. Häll upp på bakplåtspapper och låt stelna. Om du har mer bråttom går det bra att lägga in i frysen en stund.

Hur hård du vill ha den beros ju på hur länge du har den på spisen. 

När det stelnar är det bara att knäcka i bitar och äta. Kan väl inte säga att det är så nyttigt men det är inget socker och vi vet ju att nötter är nyttigt!

Runt i guld




Fick äntligen upp den fina spegeln i mitt rum. Brukar inte vara så mycket för guld men det ser helt okej ut i rummet ändå. Älskar att pyssla i rummet man trivs så mycket bättre.
Nu sitter jag hemma och fikar och snart ska jag till stan och lämna tillbaka en mugg och kolla runt lite. Ha det bra puss

Ledig måndag




Nu sitter jag och äter frukost och kaffe, vad skulle jag ta mig till utan kaffe speciellt en dag som denna.
Igår hade jag en sån där underbar fika på stan med Ull där man bara sitter och pratar om allt och glömmer bort tiden. Tycker ni ska kolla in hennes blogg för både hon och bloggen är väldigt härlig och fin dreamcatch.blogg.se

Mousse i tre



Det som blev av det jag skrev om i förra inlägget var en choklad och hallon sufflé. Daniel Roos recept och deg blev gott och perfa bakt i ugnen (tror jag, har aldrig ätit en innan). Minns att jag för länge den såg på Masterchef att man skulle dra fingret längst kanten på formen innan man ställde in i ugn men jag gjorde tydligen för mycket för de blev inte direkt fina.

Idag var bror här med familj så igår gjorde jag en moussetårta (mörk,mjölk och vit choklad) ur vetekattens bok. Den va lite söt så gjorde en snabb chokladsås som var tänkt skulle rinna ner fint på sidorna. Men det blev gott så den gör jag nog om någon gång och gör bättre. 

Vad blir detta



Ja vad kan detta bli.. Står och vispar maräng nu. En köksmaskin skulle va skönt istället för en elvisp ja.
Fick något inspirationsryck som jag inte så ofta får längre. Men blir det av att se kockarna på praktiken fixa desserter. Trivs prima på praktiken förresten. På Dorsia är jag i 4 veckor men i bagerit så fixar inte med några desserter tyvärr men kul att få smygkolla på vad de gör. 
Sjukt vad trött man blir efter en dag där. Hinner knappt göra något på dagen går typ hem och sover.
Nu börjar marängen bli klar här hörs!

Söndag



Godmorgon! Sitter uppe och äter frukost medans Emelie och Alva sover. Tänkte det var bäst att gå upp i tid för imorgon börjar min praktik och då ska jag upp 4. Så taggad men så nervös 
Imorgon åker tjejerna hem också som jag saknar att vara med dom och så mycket kul jag missar men förhoppningsvis träffar jag dem igen på påsklovet

Saknade vänner





Emelie och Alva är här från Falun. Standard middag igår med nudlar och kyckling gott och snabbt. Imorse blev det jättegoda amerikanska pannkakor till frukost (lomelinos recept så god de blev!) Idag har vi varit på stan, fikade på underbara da matteo och ikväll blir det hemmagjord kebab och melodifestivalen. Känns som vi bara äter men det är bra det!