Myntasocker


Galet vad mynta växer, det tar verkligen över hela rabatten. Tänkte jag kunde göra något med det. Har det ibland i smoothies och det blir så gott, sådär fräscht och somrigt. Men testade nu att mortla det med socker. Lagt det på plåt för att torka så jag sen kan lägga det i burk. Kan bli gott att ha i någon drink, ovanpå maräng eller typ på någon dessert. Doppade en jordgubbe (den enda som fanns i trädgården) i det och det blev så gott. Mynta och vattenmelon är ju gott, kanske kan göra någon slags sorbet?! 

Xx


Världen


Försöker få mitt rum till mitt. Inte mycket platser kvar på väggarna men lyckades få in en världskarta i hörnet. Tog sin tid och efter väldigt kramp i handen blev det klart. 

Xx

Neni aus Naschmarkt

 
Sitter i solen på ett väldigt fint ställe som heter Neni. Äter frukost igen och dricker god Islatte och limonana. Vi är på en marknad som heter naschmarkt och senare ska vi gå runt på stan och kanske till en park. Tidigt imorgon åker vi hem så vi njuter så mycket som möjligt av sista dagen här.
 
Xx




LYXLUNCH


Vi som tyckte vi haft så tur med vädret så börjar det regna när vi ätit och hade tänkt åka till en marknad. Vet inte riktigt vad vi ska göra ikväll men något hittar vi väl på.

Ätit helt otrolig lunch (mer likt middag) på en vegetarisk och ekologisk restaurang. Så gott och så mätt nu och jo det var värt pengarna, men mer om det i Wienguiden jag ska göra.

Faktiskt inte tagit mycket kort som jag borde men glömt att sätta dit rätt objektiv på kameran så det har mest blivit mobilbilder men de blir ju rättså bra med 5s.

Xx


ANDRA DAGEN

 
Har det väldigt bra här i Wien. Inte haft så höga förväntningar så kanske därför jag blir förvånad över hur fint det är. Blev uppgraderade till ett finare rum igår när vi checkade in, säger man ju inte direkt nej till. Gratis wi-fi finns och frukosten i morse va jättefin. 
 
Idag har vi varit på schönbrunn, ett slott och jättestor trädgård. Tillbaka på hotellet nu och äter lite jordgubbar. Ska snart ut igen och gå lite på stan och äta middag. Hade nog tänkt göra en liten wienguide i ett inlägg när jag kommer hem men lägger ut lite bilder nu. Blir så kär i alla byggnader och fina dörrar som finns här.
 
 
 Xx





 

MOT WIEN


Nu sitter jag och mamma på flygplatsen. Planet går strax till Berlin och där byter vi och åker vidare till Wien. Tror det ska finnas wi-fi på hotellet så får se om det blir någon uppdatering.

Xx

MIDSOMMARDAG



Först hade vi tänkt åka till Gunneboslott idag på förmiddagen men sen läste jag att vägen fit skulle vara enkelriktad och vi hade tänkt ta med zaki. Så istället åkte vi in till stan och gick till trädgårdföreningen. Mysigt, fikade och lyssnade på sång. Men får säga att midsommarstången va så fjuttig den var verkligen mini. 


Dukade upp lite fint och åt lätt lunch. Till efterrätt blev det mammas goda chokladmousse och jordgubbar

Xx










DOFTER

Har njutit så över dofter idag. Fläderblomssaften som stått i fyra dagar och dragit och som nu luktar och smakar helt underbart, mixade pistagenötter till glass, färsk fänkål, parmesan som lite smått bränts i ugn tillsammans med fänkål och broccoli och rödbetsbiffar som stekt på spisen. 
 
 
 
 
Här kommer recept på en enkel fänkål och broccoligratäng som jag gjorde idag.
1 fänkål
1 liten färsk broccoli
½ dl grönsaksbuljong eller vatten
2 dl grädde
kryddor
parmesan
 
Ånga broccolin en kort stund. SKär fänkål på längden och lägg i ugnssäker form. Lägg i broccolin och häll över vatten och grädde. Krydda och grädda i 25 minuter på 180 grader. Ta ur formen och strö över riven parmesan och ställ tillbka i ungefr 20 minuter till eller till grönsakerna är mjuka och osten har blivit gyllenbrun.

KONDIS


Bild från innan konserten började i fredags, saknar det va så glad och taggad.

Haft en jättekul dag idag på jobbet. Fick vara i kondis och har gjort massvis av prinsesstårtor, Napoleonbakelser, Schwartzwald, chokladbollar och hallongrottor. Ska få vara i kondis imorgon igen så det ska bli kul. Sen jobbar jag inte mer på ett tag för nästa vecka åker jag till Österrike med mamma. 

Xx


BARISTAKURS NR2


Var med härliga bakagänget på baristakurs igår. På bagerit och cafét har vi Bergstrand ekologiska kaffe och på cafét har vi en espressomaskin men ingen har haft sådär jättekoll på hur man gör espresso och skummar mjölk ordentligt. Så vi åkte till Bergstrand rosteri och fick en kurs på 3 timmar. Pratade om te, rostning, maskiner, espresso och mjölk. Fick höra saker jag redan visste och lärde mig massor av nytt och Ida som höll i kursen var jättetrevlig och duktig. 

Xx







FLÄDERBLOM


För någon vecka sen köpte vi två fläderbuskar och satte i trädgården men det har ju bara kommit två klasar blommor på än.. Men så såg jag att vi hade en stor buske uppe i vår slänt så plockade nästan busken tom och gjorde saft av det. Aldrig gjort egen fläderblommssaft så ska bli kul att se om några dagar hur det blir.

Hemma efter en hel dag på jobbet. Sitter ute i fina vädret och njuter. Men ska snart åka till Bergstrands kafferosteri i ringö för jobbet har anordnat så personalen ska få gå en baristakurs. Ska bli jättekul!

Xx

LE BAKBOK


Blev så glad när jag kom hem igårkväll och denna fina boken låg på köksön. Fick äran att vara en av sebastien boudets provbakare och som tack fick vi boken gratis och signerad. Haha tyvärr missade han att signera min fick bara första bokstaven i hans namn men boken är så fin så vad gör det. 

Det är verkligen såna här böcker jag älskar. Det är inte bara (väldigt fina) recept och bilder utan också fakta om råvaror och bakkemi. Boudet är verkligen en av dem som inspirerat mig inom yrket och fått mig intresserad av riktiga råvaror.

Undra vad jag först ska baka. Börjar bli lite sugen på att börja baka bröd hemma som jag aldrig gör. Men vem ska äta det för jag kan ju inte tänka mig att skippa äta min yoghurt till frukost.

Xx


Tortillabröd



Vegetariska biffar är så lätt att göra. Bara röra ihop en blandning av gott och stek. Bra att alltid ha i är ägg, fetaost  och lite mjöl (mandelmjöl tex) så de håller ihop bra men det är inget måste. Annars kan man ha vilka goda kryddor som helst, nu på sommaren finns ju massa goda färska örter. Kikärtor, blomkål, quinoa, rödbetor, zucchini, bönor, spenat, lök ja mycket är gott att ha i. Här åt jag enkla biffar med lite kikärtor, fetaost och mandelmjöl och innan stekning la jag dem i sesamfrön och det fastnade bra eftersom de va rätt kladdiga.


Testat lite glutenfrittbröd och föll för dessa tortillabröd. De är väldigt enkla att göra och det går snabbt. Inte alls som de köpta som är jättesöta och konstigt kladdiga. 

Recept ur boken "nytt bröd"
10 st tortillabröd

400 g kallt vatten
1 tsk bakpulver
50 g rismjöl
150 g majsmjöl
1/2 tsk salt
30 g fiberhusk

Blanda alla ingredienser (ingen maskin behövs). Låt degen svälla 15 minuter. Dela degen i 10 bitar och kavla ut med hjälp av lite mer majsmjöl. De går kavla ut väldigt tunt och komihåg att de krymper lite sen. Stek bröden i en torr och varm stekpanna till de fått färg på båda sidor. 

HELT OBESKRIVLIGT


Efter 3 dagar i Stockholm är vi nu påväg hem igen till Göteborg. Halleluja för gratis wi-fi och eluttag i bussen. Fått träffa bästa underbara vännen och saknar henne redan men nu är det inte så långt tills vi ses igen. Ätit god mat och druckit kaffe. Ska väl inte glömma höjdpunkten med resan. 5 seconds of summer var förband, 40 minuter väntan med bra taggande musik och sen kom one direction ut på scen. Mäktigt var det, stämningen var otrolig och ja det var rätt sjukt. Men på något vis va jag lite besviken och det var lite jobbigt men svårt att förklara för någon som inte varit stort fan och sedan "kommit över dom". Men det var absolut värt det och är så lycklig att jag fått se dom.

Xx



FRUKT I UGN



Igår blev jag så sugen på pannkakor så gjorde en snabb pannkakasmet och stekta några. Åt det med lite olika frukt jag hade hemma. Skar frukten och hade på lite smör och honung och in i ugnen ungefär 20 minuter på 225 grader. 

Xx

Ett år



 
Ett år sedan jag hade min skolavslutning i Borlänge. Saknar de här underbara tjejerna så mycket. Så tråkigt att inte få skratta och vara med dom varje dag i skolan. Tråkigt att inte få fira studenten med dom som vi planerade så mycket. Men nu är det så och jag är här.
 
Så glad för imorgon åker jag och Amar till Stockholm och på fredag får jag träffa bästa Emma. Konsert på fredagkväll där vi (jag) kommer gråta i massor säker men det ska bli så kul ändå. På lördag åker vi hem men innan det har vi några timmar att gå runt på stan och umgås. 
 
xx

Green kitchen stories



En av mina favoritbloggare är Green kitchen stories. En blogg fylld av härliga recept och underbara bilder. De har rättså nyligen kommit ut med en egen kokbok och denna app. Appen heter green kitchen och de har även en dessertapp som heter healthy kitchen men den har jag inte ännu. Appen kostar 15 kr och det är ju inget om man jämnför med en bok. 

En youtubekanal har de också. Det har inte kommit ut många videos än men det blir nog snart fler. Sök bara på Green kitchen stories så hittar ni den.

Just nu steker jag några väldigt goda rödbetsbiffar (resten från det vi åt igår) och recept på dom finns i deras app

Xx



SOMMARLOV


Äntligen slutat skolan. Firat det med att äta massvis med god grillad mat och efterrätt. Flera timmar senare sitter vi fortfarande och äter. Varit perfekt väder idag också. Ska bli så skönt med sommarlov!

Xx


Havet


Älskar havet så mycket. Va ute några timmar med klassen på en ö, tog spårvagnen till saltholmen och tog båten över. Grillade lite och satt i solen. Tänkte inte alls på att smörja in mig och verkligen inte i ansiktet så nu har jag bränt mig i hela ansiktet... Inte så smart de. Försökt att inte vara ute i solen någo mer idag men så fint väder ju. Men ska va i skuggan en stund och planera lite saker i trädgården.

Xx


Lördag


Helt slut efter denna dagen somnade nästan på vägen hem. Kanske inte konstigt eftersom jag bara drack några klunkar snabbkaffe på morgonen.. Men fick i mig underbart gott kaffe igen när jag kom hem. Är hos syster igen ska nog strax gå och lägga mig men först läsa lite i den hemliga kocken.

Xx


HOS SYSTER


Haft min första jobbdag i bagerit på Ica maxi idag. Gick bra det va lite stressigt eftersom det är nationaldag men gjorde massa bullar och försökt mig på att fläta med fyra, vilket inte är så lätt... Insåg igår att bussarna går ju inte samma tid på helgerna som vardagar så kunde inte komma dit i tid. Så fick skjuts av mamma dit imorse. Syster bor ju i närheten av maxi så tänkte jag kunde sova hos henne inatt och kanske imorgon. Så åkte hem lite snabbt och gjorde lunch och sen åkte jag hit till hennes söta lilla lägenhet. Nästan så att jag borde sova snart med tanke på när jag ska upp.

Xx

REGGS


Saknar så extremt mycket, längtar till sommaren så vi får ses igen och den gången lite lugnare. Nu sprang vi runt på stan skyndade att äta sen åkte dom igen. Ska deppa och kolla på film sen sova xx




SVART


Hittade perfekta koftan på weekday igår, precis en som jag letat efter. Lyssnar på Jamie campbell bower och om bara några minuter ska jag in till stan och träffa mina vänner som jag inte sett på ett halvår. Så lycklig idag

Xx




VAD ANNARS


Var bara en stund i skolan idag det enda vi gjorde var att pikera och dricka snabbkaffe med choklad i. Men sen efter sken solen så härligt så satt någon timme med Ull på da matteo. Drack god Islatte och deras underbara levaintoast med päronchutney och chevre. Synd bara att jag var klädd med svarta jeans och svart långärmad tröja så det va lite tufft att sitta i solen. 

Sjukt att det bara är en vecka kvar i skolan och att det är sommar. Tiden gick fort men längtar så efter lov nu

Xx

ROSA


Fina golvet på baka och dagens Lunch som blev en smoothie jag gjorde igår fylld med banan, mango, hallon och kokosvatten. Har på mig underbara skorna som är så sköna ångrar inte att jag köpte dom!

Xx