Tisdag


Gosen Efter skolan jobbade jag några timmar på baka. Gjorde så god mat när jag kom hem, blomkål och svampsås till pasta mums. Nu ska jag göra pannkakor så jag har något till lunch imorgon.

Xx


Liebling

 
Fin vegetarisk lunch på Liebling idag
 
Xx




Chokladbollar


Nyss jobbat och nu ska jag in till stan och kolla på bio med Amar

Xx


Bokmässa


Jobbade några timmar imorse och sen hämtade mamma mig och vi gick runt på bokmässan någon timme. Skulle vilja stannat längre och lyssnat på fler men var så trött så orkade inte. Men han iaf lyssna på Myllimäkki, Jan Hedh och några till. Le bakbok som jag vann av Boudet hade jag tagit med mig också som jag nu fick signerad eftersom han hade missat mig. Efter åkte vi in till stan och gick lite på marknad och åt korv på food truck.

Självklart fick vi med några böcker hem, visar dom en annan dag!

Xx

Regn ute fika inne


Efter en dag i konditorit i skolan åkte jag och Ull in till stan och åt lunch och drack kaffe. Köpt massa fint på granit också får se om jag hinner fixa med det jag köpte ikväll, bilder kommer!

Xx

Lunch på Sankt jörgen


Var nyss på Sankt jörgen och åt lunch. De har en raw food/vegetarisk/ekologisk buffé som vi ville testa. Det var jättegott med många olika roliga sorters rätter och megagod svampsoppa. Nu är det chokladlektion fram till 8 som gäller

Xx


Måndag


En inte så charmig bild på gårdagens morotssoppa men god blev den och enkel att göra. I höst blir det mycket soppor hemma.

2 vitlöksklyftor
Olivolja
1 lök
Ca 6 stora morötter
3 färska tomater
Ett paket krossade tomater 
Vatten
Salt peppar
Cayennepeppar 

Fräs hackad lök och vitlök i olivolja i en kastrull. Lägg i skivade morötter och hackade tomater. Rör en stund i det och häll sedan ner krossade tomater, vatten så det täcker och krydda lite. Låt det koka ca 20 min till morötterna mjuknar. Mixa den slät och ha ev i mer vatten om den är tjock. Krydda till det smakar bra

Så enkelt och så går det ju göra de flesta sopparna. Finns fortfarande kvar som jag ska äta så fort jag kommit hem och bort från kylan.

Xx


Love Grönsaker


Nu ska det göras god och vegetarisk mat hela veckan och ikväll blir det morotssoppa. Trodde jag var frisk men vaknade upp imorse och mådde skit. Så jag stannar inne idag och pluggar och kollar filmer 

Xx


Lördag


Saknar mina Amigos, vad säga som att köpa lägenhet i Stockholm och dela på?
Sitter på tåget på väg till pappa nu, lyssnar på taylor Swift och dricker kaffe. Tänkte jag skulle hinna med att plugga lite innan jag är framme men vill mer sova en stund. Så trött efter att kommit hem sent igår och gå upp tidigt imorse. 
Ätit så mycket skit senaste dagarna vill bara hem och äta alla goda grönsaker vi har i kylen och hoppas på att många avbokar på body balance passet så jag får plats att vara med.

Xx




Stockholm


Igår åkte vi tidigt på morgonen till Stockholm med bageriklasserna. Gick runt hela dagen på bagerimässan och sen åt mat på kvällen. Eftersom det tar typ 6 timmar att åka buss till Stockholm så sov vi på vandrarhem en natt. Inte van vid att det tar så lång tid, från Falun var det inte så långt så man kunde åka över dagen men men. Imorse var vi på rundvisning i gamla stan sen fick vi några timmar ledigt så vi tog en tur på stan och lunchade. 

Älskade Stockholm så vackert längtar till dagen jag får bo och jobba där. Även fast jag älskar Göteborg så är Stockholm ändå alltid lite mer hem.

Xx

Ommöblerat


Det är svårt att stanna i sängen och inte göra någonting när man måste. Annars när jag undviker att göra saker är det lätt att bara ligga och kolla på filmer. Men varit hemma hela dagen och snorat för att vila mig lite för Stockholmsresan imorgon. Men såg fina inredningsidéerna och blev arg på mitt rum. Efter krångel och svett lyckades jag flytta runt möblerna. Nu kan jag få plats med en liten stång med kläder hängandes. Älskar byrån på bilden, vill ha med den till jag dör. 

Xx

Way cup


Blev mer sjuk, inte kul alls. Men satte mig ändå i några timmar på way cup med Ull och Emma. Vi har äntligen fått internet igen så har bara legat och kollat på film. Känns som att jag har så mycket saker att göra men orkar inte, får ta tag i det imorgon kanske. Nu ska jag ta en kopp te och kolla på en till film


Xx


Jobb


Vaknade av att jag hade väldigt ont i halsen imorse. Trodde det skulle gå över fort men tyvärr inte för nu mår jag ännu värre. Jaja jag klagar lite mycket när jag är sjuk. Men det var lite tufft att jobba men annars kul. Drack gott Citronte och han med att baka kakor. Nyss kollat på film och ska nog lägga mig och kolla på en till med en skål med god majs och kryddsmör

Xx


Bröd




Testbakar lite knäckebröd denna lördagkväll


Gunneboslott


Jobbade några timmar i morse och hade det jättebra. Sen kom mamma ch hämtade mig (glömde andra skor därför jag gick runt i springskor..) och vi åkte till gunneboslotts ekologisk matmarknad. Var där förra året också och så vi började beställa från årstiderna och idag stod de där också och vi fick lite mer av den helt underbara majsen:):) fikade och jag plockade på massa gott som vi delade på. Så så gott speciellt kakan som det va mandel och citron i. Kikade på deras fina trädgård, tänk vilken dröm att jobba som kock på ett sånt ställe. Rune kalf-Hansen var där och stod och lagade mat med en av restaurangens kockar. Kul att stå och lyssn på och se. Var tvungen att köpa med hans ena bok (signerad dessutom) som såg så fin ut. Gose zaki var med också och halva folket kom fram och hälsade. 

Internetet funkar fortfarande inte, verkligen en pina nu har jag en bok att lika igenom i alla fall

Xx










Hallontårta


En liten tårta som jag gjorde idag i skolan med choklad från lektionen igår. Internetet krånglar här hemma, så jobbigt men lite bra också kanske för då  kan jag sätta mig och läsa istället för att kolla serier. Jobbar helgen och ska på matmarknaden på gunneboslott imorgon. Känner mest för att sova och lata mig men det ska ändå bli kul!

Xx


Food truck


Nyss kommit hem efter en så rolig chokladlektion, men så jäkla varm. Innan lektionen åt jag och Ull lunch på en food truck utanför skolan. På bagerilektionerna gör vi bröd till dom för han som har den har varit lärare på skolan innan. Tog en vegetarisk med rödbetor och getost och det var så gott. Nu vill jag mest bara lägga mig i sängen 

Xx 


Gos


Gosen ligger kansigt med benen. Nyss varit på yogapass och nu lagar jag middag. Blir kikärts och spenatbiffar kanske kommer recept på dem imorgon.

Xx


Studentmössa


Bild från igår i skolan när vi testade studenmössor. Nu kaffe, Ernst och gos med zaki.

Xx



Fika


Kort dag idag i skolan med bara en lektion. När vi slutat åkte jag Emma och Ull in till stan, fikade på da matteo och gick runt i butiker mys

Xx




Söndag


Fick en skön sovmorgon imorse och gjorde god frukost. Stekte fikon, nektarin, äpple och banan i stekpanna med honung och smör och i slutet la jag i en näve valnötter.

Jag är så sugen på att göra om i mitt rum, som vanligt. Men det går inte riktigt och speciellt nu när jag fått större säng. Fick iaf in lite mer ljus för att göra lite mysigt nu till hösten men skulle vilja ändra garderoben. Skulle va fint att ha lite av de fina höstkläder hängandes framme, får se om jag lyckas få in det på något vis

Xx


Lördag


Imorse var jag på baka och jobbade några timmar. Kom hem och stekte havrepannkakor tog 1/2 dl skrädmjöl, 1 dl mjölk och 1 ägg och det blev precis tre pannkakor, perfekt till bara mig. Till det hade jag ugnsbakade fikon, nektarin och päron.

Ska ta det lugnt idag kanske ut och springa om jag känner mig hurtig och laga god mat för vi har så mycket fina grönsaker i kylen. Men nu kaffe

Xx




Napoleon


Fick till lite Napoleonbakelser idag i skolan och la på lite av det vi gjorde igår på chokladlektionen. Efter det var jag på stan en stund med Ull och mamma. Åt god sopplunch på way cup och köpte en fin ny jacka.

Xx



Chocolade


Snodde första bilden av Ull. Kom nyss hem från skolan. Känns konstigt att gå hem när det är mörkt men haft väldigt kul. Tempererat choklad i några timmar och försökt göra lite solfjädrar och cigarrer. Sitter och äter macka nu, känns som att jag bara lever på mackor, hummus och frukt nu förtiden. Behöver verkligen matinspiration. Får ta och googla och skriva en matlista imorgon.

Xx




Onsdag


Köpte en så fin grå tröja på weekday igår som jag har på mig idag till klänning. Perfekt eftersom det va så fint väder idag. Nu sitter jag och dricker kaffe och tittar på mysiga Ernst. Ska strax göra god hummus och sen ska jag till gymmet och gå på yoga.

Xx


Sockerpojkarna

 
 
Johan Sandelin och Mattias Ljungberg har et tag haft en youtubekanal som heter sockerpojkarna. Dom lägger ut roliga videos och visar hur man gör massa olika saker som sockerkonst, chokladdekor och lite annat. Tips tips kolla det!
 
xx