Födelsedagsfirande


Varit rätt opepp hela dagen men den blev så bra tillslut. Jobbade morgon på baka med Tove och hade det så bra. Sen kom jag hem och lagade mat och hade lite födelsedagsmiddag med familjen. Blev typ wraps med massa olika saker till (veganskt way) tex kikärtor, hummus, picklad morot och gurka, marinerad spenat, steamed buns med svampfyllning, grönkålschip och lite mer. Sen till efterrätt testade jag på att göra lite olika saker. På bilden är det lime och kokospajer och en chokladtårta. Sen hade jag även gjort kakdegspraliner och jordnötsbrownie. Allt raw och veganskt (förutom honung). Älskar verkligen denna bakningen så gott och roligt att göra. Sen fick jag så fina presenter verkligen så glad. Kanske kommer upp någon bild annars visas det eftersom det används.


Xx


100 dagar


Igår var det 100 dagar kvar till studenten så vi åkte hem till mig och lagade middag och drack vin. Ledig idag och det var så skönt att sova imorse, inte för jag gått upp tidigt flera dagar i rad direkt men... 

Har precis gjort en raw chokladtårta till helgen då vi ska fira min födelsedag lite. Ska också göra en limetårta och kanske något mer. Fick lite lön igår så nu är jag så sugen på att shoppa. Vill verkligen ha en fin p.a.p laptop väska. Men har nog inte tid till att gå på stan förens nästa vecka

Xx


Lördag


Stan med Amar idag, drack kaffe i solen och köpte väldigt försenad present till Hannah som kommer hit till min födelsedag. Köpte också ett väldigt fint datorfodral som tyvärr inte passade.. sad face. 


Xx

Sötpotatisrisotto

 
 
Idag är jag glad att Zaki inte är hemma för det har spöregnat hela dagen och det är ju inte kul att gå ut då och frysa. Så jag har stannat inne och lagat god mat. På senaste tiden har jag försökt hoppa att äta så mycket mejeriprodukter, lite svårt, säkert mest bara för jag är så van vid att ha parmesan och fetaost i allt. Men det är också roligt att göra annan mat. Idag blev det en sötpotastirisotto, fullkornsris och ugnsrostad sötpotatis som man blandar ihop. Väldigt gott men det blev lite "för mycket" så en sallad till skulle nog passat bra men fanns inte så mycket hemma till det.
 
 
Några väldigt orangea bilder
 
xx

Helg

 
God morgon! Eller jag har varit vaken länge och ätit frukost och gjort grejer på datorn (hemlis hemlis kommer upp någon gång på nästa blogg). Känner att jag kan ta tag i mitt liv nu när jag fått ny dator hehe. Ledig hela helgen och jag ska nog mest vara hemma och laga massa god mat och kanske veganbaka något. Har inga pengar (snart lön way) så att stanna hemma känns bra. 
 
För ett tag sen insåg jag verkligen hur gott avokado är. Alltid haft lite svårt för det. Jag har ätit det i röror och i smoothies men aldrig ensamt. Men nu har jag insett hur himmelskt gott det är. Längtar tills de är mogna så man kan få äta de på knäckebröd (hemmagjort glutenfritt) med massa örtsalt och gärna lite god spetspaprika till också. Åh så gott. 
xx

Im back

 
Hallå hej jag är tillbaka. Idag köptes det äntligen en ny dator, en väldigt fin vit acer. Suttit hela dagen nu och installerat tusen olika saker men nu känner jag att allt borde vara där. Bilden är lite fina bilder från 2014, en del fina studer under det året också, också bilden som blev bakgrund. Äntligen en windowsdator också så nu hoppas jag slippa massa krångel. 
 
Så jag hade tänkt sluta denna bloggen också men inser att jag inte hinner fixa ny innan Belgienresan så jag fortsätter här ett tag till. Tänker att det kan vara kul (för min skull mest då) att skriva och lägga upp lite bilder från månaden vi ska vara i Belgien på praktik. Inte så taggad men ska försöka hålla humöret uppe. 
 
xx