DOFTER
2014-06-19 / 21:49:00 / Mat /Har njutit så över dofter idag. Fläderblomssaften som stått i fyra dagar och dragit och som nu luktar och smakar helt underbart, mixade pistagenötter till glass, färsk fänkål, parmesan som lite smått bränts i ugn tillsammans med fänkål och broccoli och rödbetsbiffar som stekt på spisen.
Här kommer recept på en enkel fänkål och broccoligratäng som jag gjorde idag.
1 fänkål
1 liten färsk broccoli
½ dl grönsaksbuljong eller vatten
2 dl grädde
kryddor
parmesan
Ånga broccolin en kort stund. SKär fänkål på längden och lägg i ugnssäker form. Lägg i broccolin och häll över vatten och grädde. Krydda och grädda i 25 minuter på 180 grader. Ta ur formen och strö över riven parmesan och ställ tillbka i ungefr 20 minuter till eller till grönsakerna är mjuka och osten har blivit gyllenbrun.
design av: joannalicious