Tortillabröd

  2014-06-14 / 18:22:36 / Bröd /


Vegetariska biffar är så lätt att göra. Bara röra ihop en blandning av gott och stek. Bra att alltid ha i är ägg, fetaost  och lite mjöl (mandelmjöl tex) så de håller ihop bra men det är inget måste. Annars kan man ha vilka goda kryddor som helst, nu på sommaren finns ju massa goda färska örter. Kikärtor, blomkål, quinoa, rödbetor, zucchini, bönor, spenat, lök ja mycket är gott att ha i. Här åt jag enkla biffar med lite kikärtor, fetaost och mandelmjöl och innan stekning la jag dem i sesamfrön och det fastnade bra eftersom de va rätt kladdiga.


Testat lite glutenfrittbröd och föll för dessa tortillabröd. De är väldigt enkla att göra och det går snabbt. Inte alls som de köpta som är jättesöta och konstigt kladdiga. 

Recept ur boken "nytt bröd"
10 st tortillabröd

400 g kallt vatten
1 tsk bakpulver
50 g rismjöl
150 g majsmjöl
1/2 tsk salt
30 g fiberhusk

Blanda alla ingredienser (ingen maskin behövs). Låt degen svälla 15 minuter. Dela degen i 10 bitar och kavla ut med hjälp av lite mer majsmjöl. De går kavla ut väldigt tunt och komihåg att de krymper lite sen. Stek bröden i en torr och varm stekpanna till de fått färg på båda sidor. 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

design av: joannalicious