Emms


Gick en stund på stan mysigt men kallt. Köpte kaffe och tog en promenad hem till Emma. Imorgon är det nyår och vi har knappt planerat kaos men luugnt puss hej det är mörkt ute hoppas det inte regnar imorgon


Tyskland igår Falun idag
Kom nyss hem från tysklandstrippen. Åkte båt som vi sov på på vägen dit. Spenderade en dag i Kiel och Lübeck. Synd att tiden var så knappt men det var trevligt ändå.
Åker om några timmar till Falun, som jag har längtat. Det ska bli så kul och firar nyårsafton där fun fun. Även fast det var stor frukostbuffé imorse är jag hungrig nu så ska laga något gott ur jamies nya bok. 

Dagen före julaftonIdag var det sista minuten handling av julklappar. Köpte gran på vägen hem också som vi pyntat. Första året med riktig gran och det är så mysigt.
Fick klart pepparkakshuset igår, tog lite bättre bilder med kameran som jag kan lägga ut en annan dag.
Bästa julen i mitt liv i år!!Julen är nära
Skolan slutade igår vilket va skönt för har varit så trött på senaste tiden men kommer faktiskt sakna klassen! Men lovet är knappt 3 veckor så träffar dem snart igen.
Börjat med pepparkakshuset, gör nog det klart imorgon för nu sitter jag och dricker saffransglögg och kollar på revenge (när ska jag sluta börja kolla på nya serier..).
Fått ny mobil med en prima kamera så nu kanske det blir lite mer inlägg här.
En av de helt otroligt söta valparna på bilden är vår och vi får den om lite mer än en månad och jag längtar så!
Ha det bra puss!


Årets första lussebulle

 
Hade nästan tänkt att jag skulle skippa göra lussebullar denna jul för jag var nästan säker på att de inte skulle bli bra eftersom vår ugn är som den är. Men fick ett recept från en vän så tänkte att jag gör halva satsen och testar. 
Min syster kom på att det kanske blir bättre om jag tog två plåtar (eftersom det är för mycket undervärme i den) och det blev jättebra. Fina blev de ju verkligen inte men degen var jättemysig och bullarna med luftiga och goda. 
 
Recepet finns HÄR på sida 23. Där kan man också läsa om hur de fick fram det perfekta receptet. Kul att man kan läsa buffé tidningen på internet kan man ju sitta och läsa igenom massa gamla nummer. 

tomatsoppa med tortelini

 
Har alldeles för mycket tankar just nu och vet inte vad jag ska göra men jag vet att det löser sig till slut så bara att ta sig igenom dag för dag.
 
Gjorde en prima god tomatsoppa (lite dåligt mixad som man ser..) med färsk tortilini. Inget direkt recept bara fräsa lök, morot och sedan koka med passerade tomater, krydda och mixa.