Sushi

Åt så god sushi idag till lunch 

I lördags drack vi drinkar på ett så nice ställe, ska nog dit i helgen igen! Så bestämde vi oss för ta tåget till Amsterdam söndagmorgon så det gjorde vi. Tyvärr regnade det hela dagen så det var lite segt men det var ändå kul att få se staden och äta god mat. Vaknade imorse och mådde inte så bra men tog mig till praktiken ändå men gick hem för ett tag sen. Sovit någon timme och tänkte kolla på film men datorn uppdateras och blir aldrig klar lagg. Hoppas jag mår bättre imorgon för jag vill inte missa sista veckan! 

Xx


Paper town


Ohmy jag använde filter på en bild, fast ändå inte så förtjust i det. Idag är det lördag och det regnar. Så tråkigt att det ska regna varje helg här. Åt frukost på coffelabs imorse och sen gick i regnet och handlade. Sen satte jag mig och drack kaffe och läste paper town. Så taggad på filmen, älskar verkligen cara delevingne och tror hon kommer passa så bra som Margot. Nu ska vi ut med två tjejer, de hade hittat ett nice cocktailställe vi ska gå till, fun men kag har knappt några pengar kvar hehe.

Xx


Coffelabs

 
Coffelabs har blivit favoritcafét här i Antwerpen. Ligger bara någon minut från oss och vi går förbi där varje morgon när vi går till praktiken så jag har köpt kaffe där varje dag. Fin inredning, gott kaffe, trevlig personal som efter ett tag minns att jag vill ha min flat white eller cappucino med sojamjölk och god frukost. Men hemskt fotoljus haha.
 
Coffelabs ligger på Lange Klarenstraat 19, hemsida.
 
Avokado taost med chiafrön, kaffe och apelsin, banan och ingefärajuice
 
Mandelmjölk med bovetemusli och frukt, banan, blåbär och mandelmjölkshake och kaffe.
 



xx

Tatuering


Igår tatuerade jag mig, väntat i typ 3 år på att få göra det men nu är den äntligen där. Visar bild när den läkt bättre. 

Idag är det söndag och allt är stängt här. Ska se om vi kan hitta ett apotek, tvätta och lite annat sånt tråkigt.

Xx


Eten vol leven

 
 
Jag googlade ju runt massa innan jag skulle åka till hit till Antwerpen, as usually. Hittade detta fina rawfood, vegan, organic osv stället. Ligger väldigt nära där vi bor men på en liten offgata så det är inte direkt att man råkar gå förbi det. Adressen är Minderbroedersrui 52, ungefär 5-10 min proemnad från centrum. 
 
 
 
Här har vi druckit god banashake, smoothie och kaffe. Ätit lunch, frukost och fikat cheesecake och chokladtårta (raw och veganskt). Fick smaka bovete och mandelkaka en dag som jag köpte med en påse, när jag kommer hem ska jag testa göra liknande. Älskar såna här ställen, man får så mycket inspiration och blir bara så glad. 
 
 
Apelsin, ingefära, banan, blåbär och annanssmoothie och bovetecrisp med frukt, bär och mandelmjölk.

 

xx







Buriebutiken



En bild från Buriebutiken, fylld med massa påskchoklad. Idag har det varit en väldigt lugn dag. Vi har suttit hela dagen och klistrat på märken på 300 chokladlastbilar som var beställda. Men det var okej, haft kul och pratat massa medans och man får ju sitta ner så det är skönt. Nu är det helg och det är skönt även fast veckan har varit bra. Imorgon ska jag tatuera mig, var och bokade tid idag, exciting. Sen var vi och handlade mat på en lite udda butik, mer om det en annan gång. Så ikväll ska vi laga fisk till middag och sen får vi se om vi går ut och tar en drink eller något. 
 
xx

Gent


Imorse tog vi tåget till Gent, en stad här närheten, med de andra studenterna och två lärare. Fikade, åt mat, gick i kyrka och borg och sist åkte vi båttur i floden. Tyvärr var vädret väldigt tråkigt så vi åkte hem tidigare för alla frös så.

Gjorde goda salladen till middag som jag ätit flera dagar nu med morot, ruccola, quinoa, groddar, avokado och stekta kikärtor med antingen sockerärtor eller svamp. Så goodie. 

Xx




Tisdag




Fin dag idag. Tog mig för första dagen upp i sängen och sprang en runda i morgondimman. Köpte kaffe på vägen till praktiken så jag har haft en huvudvärkfri dag. Åt god lunch på Exki och drack så god mint och annanassmoothie. Fick med en present från Burie till familjen. Slutade en timme tidgare så hann gå till Eten Vol leven som är ett rawfood ställe här men som stänger klockan 5 på vardagar så jag hinner aldrig annars dit. Drack en god banan och chokladshake därifrån och det bästa är att det har varit så varmt och underbart väder idag. Plus att jag fick skypa en stund med Emma. Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa looking for alaska
 
xx

Ny vecka

 
Måndag igen! Förra veckan gick så fort och känns som denna veckan kommer gå lika fort. Igår var det såå tråkigt väder så stannade inne nästan hela dagen. Depp att vädret är fint på vardagarna men tråkigt på helgen. Får hitta på mer saker nästa helg. Idag har jag gjort påskkaniner på praktiken. Får se om de blir klara imorgon så kan jag fota och visa! Jag som trodde jag aldrig skulle  behöva jobba med marsipan ute hade ju fel haha..  Längtar hem till köket lite, vill baka massa veganska goda saker. Typ dom chokladbrownie med jordnötter som jag gjorde till min födelsedag som var så goda
 
xx

Sébastien

 
Imorse åt vi frukost ute på ett cafe här i närheten, så fint och så gott men fruktansvärt fotoljus. Men kommer nog lite bilder osv på det en annan dag. Efter frukost gick vi runt på stan och shoppade lite, finns ju urban outfitters, and other stories och massa fina inredningsbutiker här. Köpte två så fina muggar också i en scandinavian shop som heter "Moose in the city". Ska kolla noggranare på urban outfitters en annan dag och köpa något fint. 
 
Tre översta bilder från Ull

Fikade på fina stället Sebastien som ligger på Eiermarkt 46. Fin inredning med lite fika, drickor och gott kaffe. Skönt att det finns soya/mandelmjölk överallt här. Fika kan jag förstå är lite svårare att hitta veganskt. Men där fanns iaf veganbar med nötter och torkad mango som jag åt till kaffet. 


xx
 




Helg

 
Fina dörrar överallt här

På fredagar slutar vi klockan 3, så skönt och vi fick lite längre lunch och satte oss igen på lambardia. Alltså på praktiken har vi städare som städar varje fredag. Lyx, vi har funderat hela veckan varför vi inte städat golven osv. Men det klagar man ju verkligen inte på. 
 
Efter vi slutat gick vi runt lite, drack juice, tog världens omväg när vi skulle till en affär och handla. Jag trodde det skulle vara en genväg men no.. Åt nyss wook och ska stanna inne ikväll och kolla film. Skönt med helg även fast veckan har varit bra. 
 
x

Dagen idag

'
 
Åt lunch idag igen på Lambardia, så himla gott. Idag åt jag en typ falafel vegan burgare med avokadosalsa. Man blir ju så lycklig. Drack även sojakaffe. Har lärt mig gilla kaffe med sojamjölk nu. Blir lite som vaniljlatte eftersom den är sötad. Men gillar det verkligen och känner att jag mår bättre av det, plus att jag mår bättre mentalt. Har även slutat hata lika mycket på soja, man lär sig ju mer under tiden.
 
Haft det bra idag på praktiken vi fortsatte med våra typ påskägg som är på bilderna nedan. Gjort från basic och innuti deras "kroppar" är det fler små godisägg. Lite gulliga så där. Synd dock att vi kom hit just under påsk för då blir det ju mycket sånt här med kyckligar osv men blir ju klart lite annat vanligt också. 
 
 
Drack en till sojacauppucino på vägen hem. I helgen ska vi nog äta frukost på det stället, så fint. I huset vi bor, bor även andra studenter från andra länder. Så vi träffade dem och var nyss ute och had some drinks på bar här i närheten. Väldigt mysigt och trevliga människor. Nu ska jag strax sova för tänkte gå upp tidigare och vara hurtig och springa/ power walka innan praktiken.
 
xx










I Belgien


Hej hallå jag lever! Vi är i Belgien och idag var andra dagen på praktiken. Alla är väldigt snälla och vi står och gör massa saker i choklad under dagarna. Jobbar 9-5 vilket känns väldigt konstigt också lite tråkigt eftersom butiker osv stänger vid 6-7 och det börjar bli mörkt. Men det är ju skönt att sova och på helgerna är vi lediga. Bor i en liten lägenhet typ mitt i stan, inget lyx alls men väldigt skönt att vara så nära allt. Typ 2 minuter till urban outfitters och 10 min till Burie som är stället vi har praktik på. 

Vi har fått matpengar av skolan och eftersom köket är så litet i lägenheten och vi inte ens har matlådor osv så tänker vi att vi äter ute varje dag. Finns ju billigare saker också. Idag åt vi på ett ställe som heter Lombardi som låg alldeles vid Burie. Väldigt udda ställe men allt är ekologiskt och finns vegan/vegetariskt och glutenfritt. Så kul med såna ställen. Åt en smörgås med grönsaksröra i och det var så himla gott. Skriver mer om det stället en annan gång.
 
Åt boveteriskakor med hummus (färdigköpt har ju inte saker att göra egen tyvärr..), avokado och groddar till mellis. Sen köpte jag veganchoklad som jag nyss smakade och den var också väldigt god. Inser att det kanske är dags att spara lite matpengar. Fast nu i början blir det ju mycket köp som kommer räcka länge. 
 
Känns som tiden här kommer gå fort här. Vill mest bara äta och se mig omkring, får försöka hinna med det i helgen. 
 
xx

Snart så

 
Kramade hejdå till Hannha innan idag. Sen träffade jag syster på stan och köpte lite grejer till resan. Äntligen ska jag kasta min gamla hello kitty necessär och använda den nya jag köpte på Åhlens idag. Förösker få ihop packningen vilket inte är lätt. Väskan blir snabbt tung och jag hade tänkt att spara lite plats om man hittar något att köpa där nere. Kommer sakna Zakigosen medans jag är borta så får mysa massa med honom ikväll.
 
xx
 

Helg


Det blev äntligen fredag och Hannah kom hit. Igår åt vi lunch på vapiano och sen på kvällen åt vi middag med Amar. Efter det var vi en stund på PC och sedan fick vi till bryggeriet. 



Imorse åt vi mysigt pannkaksfrukost. Använde fina skålarna jag fick i present från Rörstrand och fina tallriken från Market 25. Var på stan några timmar och åt lunch på da matteo. Blev megamätta så nu ligger vi i soffan och kollar film. Umgås som gamla goda tider som man saknar så.

Xx


18



Idag fyllde jag 18 år! Äntligen alltså, känner mig ett år försenad. Hade en bra förmiddag innan skolan. Fick blommor och två till böcker plus en juicemaskin som jag ska försöka hinna testa innan jag åker till Belgien. Imorgon kommer Hannah hit från Falun, så taggad. Ska ut imorgon kväll och sen blir det stan och annat mys under helgen. Nu ska jag mysa ner i sängen.

Xx


Bananshake


Förstår hur beroende av kaffe man är när jag tänkte att jag skulle ha en kaffefri dag och hela morgonen är förstörd av huvudvärk och trötthet. Gav snabbt upp och tog en kopp när jag kom hem (med mandelmjölk way).

Nu är myskläderna på och jag har gjort en mega bananshake som är så god. Hade tänkt skriva klart historiauppsatsen eftersom jag inte kommer hinna i helgen.

Xx


Tisdag

 
Vegan vad hände. Helt plötsligt förändrades hela mitt liv. Men jag kan inte tänka mig att inte leva så här och jag tror att detta förr eller senare skulle komma. Blir lite irriterad på mig själv att jag gått så många år och inte tagit tag i detta. Men nu gör jag det i alla fall och det är ju bra. Var vegetarian i nästan 1 år och åt kött/fisk några enstaka gånger under tiden. Jag tänkte att jag inte skulle bli vegan kanske bara äta midre av det. Men sen inser jag att om en av anledningarna till att man är vegetarian är pga djurrätten så är det bara korkat att inte bli vegan. Dessutom är mejeriprodukter inte bra för människan plus att det är inte meningen att vi ska dricka kornas mjölk. Inte varit helt vegan, druckit lite mjölk i kaffet och kanske haft ägg i någon pannkaka men nu blir det nog stopp på det. Speciellt mjölken, tänker minska kaffedrickandet och komma ur mitt beroende, för även det är ju inte så bra för kroppen.
 
Bra där att jag utbildad mig som konditor och nästan allt jag lärt mig under åren är hur man tillverkar saker med baserna mjölk/grädde och ägg. Nu får vi se vad jag gör i framtiden, har alltid planer men just nu känns det lite meninglöst att åren gick till det. 
 
Lite otaggad på resan till Belgien pga av det och orolig hur det kommer bli med mat. Men att se en annan stad är alltid kul och det finns gott om veganställen jag ska kolla in. 
 
Pratar som om allt detta är jobbigt men så är det inte. Det är också väldigt roligt och lär mig mycket bra. Skulle kunna skriva och prata om det i evigheter men man vill ju inte verka vara jobbig vegan. För veganer har ju fått någon konstig stämpel som om de vore så jobbiga när allt det gör är att ha lite mer vett än andra (okej det var elakt). Folk klagar inte på dem som äter typ LCHF eller andra dieter. Det jag ser när jag tänker på veganer är hälsosamma aussietjejer som dricker massa goda juicer och sallader med sötpotatis,frön och grönkål. 
 
Okej nej dags att sova mer deep talk någon annan dag