Söndag


Åkt runt hela dagen i Nacka/Värmdö och kollat barndomshem och annat med pappa och hans vän och så har vi fikat i hans fina hus och ätit god middag. Nu är jag tillbaka hos bror och vi ska tända ljus och äta adventsfika.

Xx


Första advent


Igår gjorde jag pepparkaksdeg så hela morgonen har vi bakat pepperkakor. Nu sitter killarna och dekorerar med vit, grön och rosa glasyr. Julmusik spelas och nu börjar man få riktig julkänsla. Glad först advent!

Xx






Kom igen Charlie


Lussebakning med riktigt fin saffran. Killarna fick rulla alla bullar och de blev supergoda. Sen åkte jag ich träffade pappa i stan. Vi fikade på Vetekatten, såg Teater på fina Oscrateatern och slutade med middag. 


Xx

Fredag


Vetekattens smultronbakelse. Denna veckan har varit så bra, vi har skrattat och haft så kul alla dagar och allt har känts så bra. Kände att det verkligen behövdes. Idag efter att jag slutat mötte jag upp brors fru på stan och så köpte vi med mat hem. Senare kom pappa och vi alla åt middag och bakelser jag tog med från praktiken. Imorgon ska jag baka lussebullar brorsönerna och sen ska jag på teater med pappa. 

Xx



Bror


Glömmer helt bort bloggen och att ta bilder. Sista veckan på praktiken blir absolut en ta massa bilder vecka.  I söndags flyttade jag till bror och ska bo här veckan ut i alla fall och sen får vi se. Så skönt med ett fint kök med alla basingredienser och bra redskap. Lagat god mat och gjort müsli. Varit väldigt trött senaste dagarna men försöker ändå hänga med. 

Xx



Sister


Stan hela dagen med syster. Började med fika på fina drop coffee, sen har vi gått runt i timmar på stan och kollat fina julbelysningen i mörkret. Åt på K 25 som ligger på Kungsgatan. Ställe med flera restauranger samlat och vi åt dumplings på Beijing 8, verkligen så gott! Slutade med julklappaletande på nk och köp av massa jelly beans och kaffe på espresso house.

Nu ska jag tig ta en stund för att plugga och imorgon ska vi hem till bror och äta middag.

Xx

Torsdag


Hann med att plugga och göra en hel del igår faktiskt. Gjorde även lite matlådor så jag slipper göra middag varje dag efter praktiken. Gjorde goda typ auberginerullar fyllda med ost och linser och blomkålspizza, goodie. Haft en jättebra dag idag på praktiken, men ska bättra mig på att fota! Glömmer hela tiden. Imorgon så kommer syster hit till Stockholm och stannar hela helgen och det ska bli kul. Får se vad vi hittar på för något och hoppas att solen kikar fram någon timme i alla fall.


Xx


Smak


Trött på pasta och ugnsrostade grönsaker, eller nej inte tröttnat det hoppas jag att jag aldrig gör för det är ju så gott. Men inser att det kanske är bra att variera sig. Har så mycket idéer på mat. Hittade så inspirerande bloggar för någon dag sen som verkligen får att att vilja spendera dagar instängd i sitt kök. Men för nu började jag med att köpa underbar timjan och chili för att få smak på maten eftersom det bara finns salt och peppar här. Tänkte också att det kunde vara roligt med linser, det som inte går åt nu kan jag ju alltid ta med tillbaka till Göteborg.

Idag tog jag ledig från praktiken för att plugga. Ligger efter och det är dags att komma ikapp så nu ska jag ta och börja med det!

Xx




Söndag


Klockan är 10 och jag har redan hunnit stryka hälften av sakerna jag skulle ta tag i idag. Blir massa småsaker man aldrig orkar ta tag i men idag är jag ledig och hemma hela dagen. Lyssnar på saint Raymond som var förband på eds konsert, riktigt bra tips tips!

Xx


Mein amigo Hannah


Lyxvecka, i onsdag träffade jag Emma och idag har jag spenderat hel dagen med Hannah. Som man saknar sina vänner. Vi har gått på stan, fikat, ätit middag på jamie's italia och pratat non stop. Bra dag.


Xx


Koloni


I onsdag när Emma var här gick vi in på ett litet fick som heter koloni. Ligger på Biblioteksgatan bredvid Urban outfitters. Det har bara varit öppet i några veckor men de har tydligen fler ställen i Stockholm, även en restaurang. Det är i alla fall ett rawfood cafe. Det fanns massor med juicer,saft, kaffe, mackor osv men också bakverk som är raw, typ den chokladmoussetårtan jag åt. Väldigt mastig men ändå god (antar gjord på avokado). Gillar verkligen såna här udda ställen och väldigt fin inredning och stämning där inne. Tyvärr väldigt dyrt men det blir ju så när det är riktiga grejer!

Xx




Ed sheeran


Bästa kvällen i mitt liv. Väntat och längtar i säkert 3 år nu att få se honom. Klart väldigt synd att jag missade när konserterna var midre nu var ju hela Globen fullsatt och det är ju inte lika kul.  Innan var det lite så där jobbigt med skrikande småtjejer men så fort han kom ut så struntade man i sånt. Går knappt beskriva hur bra det var. Sån lycka att äntligen få honom och allt var bara så perfekt.

Xx

Jamie's Italian


Nu kanske någon undrar varför i hela friden jag lägger ut svart vita bilder på mat. Jo men för att de var hemskt bildljus på restaurangen och hur jag än försökte redigera blev det fult. 

Träffade ull på stan idag, hade tänkt fika men det slutade med att vi åt sen lunch på Jamie Olivers restaurang. Åt god pasta, pommes frittes och brownie med glass. Gott men kunde varit bättre men ska dit nästa helg igen förmodligen och då ska jag test något annat. Annars var det väldigt fint där inne och fick en jättetrevlig servitris, sånt som verkligen kan rädda ett besök. 

Får ett sms mitt i middagen att någon hittat min väska med min almanacka (yes var smart nog och hade skrivit mitt mobilnummer i den) och lite annat i. Världens underbaraste människa som hör av sig och inte bara snor det. Som tur var hade jag plånboken i jackfickan men nycklarna låg ju i väskan. Killen lämnade iaf väskan på närmsta butik så jag hämtade den senare. Shit vilken panik jag fick men så snällt av honom och kändes verkligen som att ett tack inte räckte.

Sitter i köket nu med en kopp te oh försöker plugga, skrivit några rader men ger nog snart upp och går och lägger mig istället

Xx



Söndag



Igår på mässan fick vi en rabattkod från Renée Voltaire så tänkte beställa lite saker. Finns så mycket bra grejer så det blir nog en hel del. Men de skickas hem till Göteborg så jag har mycket nu att längta efter. Har så mycket kul jag vill testa och göra när jag kommer hem men njuter verkligen av att vara här i Stockholm. Nästa veckas roligaste är att Emma kommer hit och vi ska på Ed Sherrans konsert på onsdag och på lördag kommer Hannah hit från Falun!!

Xx 

Mitt kök


Åkte till Älvsjö imorse och gick runt några timmar på mitt kökmässan. Blivit inspirerad, speciellt av René Voltaire som var där och pratade om veganmat. Lyssnade även på Martin Johansson, Mange Schmidt och Birgitta Rasmusson. Alltid lika kul att se dem och lyssna. Men annars var mässan väldigt tråkig. Säkert 80% av utställarna var vin eller liknande. Men hittade råsaft och köpte med några för det är ju så gott. 

Xx


Juiceverket


Dagen har gått jättefort helt plötsligt var det frukost och sen lunch och sen var det slut. Fick se blå himmel idag och på hemvägen köpte jag juice från juiceverket som ligger runt hörnet om Vetekatten. Sitter och funderar på om jag ska göra mat eller inte, kanske någon snabb pastasås med zucchini, vi får se.

Xx


Drop coffe


Gick en stund på söder, mötte upp Ull och åt soppa och drack underbart kaffe på drop coffee. Som man saknar sitt kaffe hemma även fast man dricker kaffe varje dag. Men här skulle man vilja gå förbi varje dag och ta sitt morgon kaffe.

XXXX




Saknar alltid


Hann med att träffa bästa reggs igår några timmar igår, fikade inte så god fika i Sturegallerian och gick runt en lång stund på fina Urban outfiters. Köpte två för dyra tröjor men jag är glad ändå. Men inte glad över att säga hejdå, sagt hejdå för många gånger och alltid lika jobbigt. Trots det känner jag mig väldigt inspirerad och jag längtar efter min kamera. Sitter och läser fina bloggar, dricker smoothie som jag köpte igår och lyssnar på ny bra musik. 

Xx


Ljus


En av Vetekattens ingångar. Kan ärligt säga att jag var gråtfärdig igår morse över mörkret ute och funderar seriöst på en utomlandsresa under jul/nyår. Men hade en så bra dag på praktiken och vid 2 tiden fick jag gå lite ärenden. Skulle ut och köpa saft och rosor på Hötorget till en bröllopstårta. Kommer ut och det är ljust och himlen är blå, blev så lycklig. Men D-vitamin är köpt, den superstarka versionen som man inte ens ska ta varje dag. 

Ligger kvar i sängen än men nu ska jag upp och äta god frukost i lugn och ro och läsa tidningen.

Xx