Mys med ull




Hade två inställa lektioner igår så lunchade med tjerna i stan och sen följde ull med mig hem. Gjorde god frukost imorse innan vi åkte till skolan, topwithcannamon's "nyttiga" våfflor och nutella till det.. Så gott. 
Fullt upp med plugg idag och imorgon kommer the snipps hit från Falun det ska bli så kul! 

Tisdag




Åh Lillen han är så söt, även fast han börjat bita på mig väldigt mycket.. 
Ull, Bella och Emma och kom en stund efter skolan och sa hej till vovven och fika. Imorgon blir det skola ändå fram till 6 inte så taggad, längtar så till jobb och praktik då kanske jag i alla fall kan få göra något jag tycker om.
Sitter oh stirrar på samböckerna ska nog lägga mig och kolla på en film eller något istället. Puss hare bra!

Zaki




Krumeluren på bilderna är en shiba och heter zaki. Han är 8 veckor och möjligtvis den sötaste varelsen jag någonsin träffat. Det har varit 6 tomma och tråkiga månader utan hund och nu är han äntligen här, så glad. Vill inte ens gå till skolan på måndag känns det som ju. Okej ska försöka inte bara prata om honom konstant men det kan nog bli svårt

Skridskor och fika




Åkte skridskor en stund innan, var inte så där väldigt kul och ganska kallt så vi stannade inte så länge. Mötte upp Amar på stan efter och tog en fika på det jättefina cafét way cup som ligger i stan bredvid domkyrkan. Rättså nyöppnat och väldigt mysigt och fin inredning (gott kaffe också såklart)

Torsdagsmorgon



Sovmorgon idag som alla torsdagar så gjorde en omgång pannkakor, samma som i helgen men de blev bättre nu så skriver ner receptet. Sitter och kollar på Shakespeare in love. Såg den på engelskan innan kul och den är faktiskt bra, kul hur en lärare kan få en att tycka om något bara för den tycker och det väldigt mycket. 
Ska strax byta och och ta mig in till stan och sen ska vi åka skridskor med klassen.

Kokospannkakor:
180 g mjöl
1/2 tsk vanilj
1 msk strösocker
2 1/2 tsk bakpulver 
En nypa salt 
2 ägg
250 ml kokosmjölk
2 tsk smält smör

Smält smöret i stekpannan du tänkt steka pannkakorna i. 
Sikta mjöl och bakpulver i en skål, rör ner socker, vanilj och salt. Vispa ner ägg, kokosmjölk och smör.
Låt stå 20 min 

Tisdag





 
Finfin bild på gänget - minus Bella som tog kortet, jag ser ju lakomt fin ut på hörnet med uppsatt hår osv men men. 
Skolan rullar på och trivs verkligen, finns inget direkt som jag ogillar med den. Lite mycket läxor och grejer just nu men borde inte klaga för inte direkt så att jag brukar ha mycket. 
Fjäskade till mig en chokladkaka av engelskaläraren för jag lärde mig en sonnet utantill (shall I compare thee to a summers day thou art more lovely and more temperate... jo kan den nog fortfarande). Vad gör man inte för choklad liksom?!
Imorgon innan skolan ska jag till min praktikplats och säga hej och prata, ska bli så kul och hoppas verkligen att det blir bra där. Bara två veckor kvar nu!

Lördagkväll och söndagmorgon




Hade en mysig kväll igår med Ull. Vi lagade mat grönsaker i ugn med pasta och valnötter mumms. Så gjorde vi tiramisu också, blev lite väl söt men god. Hon sov här och imorse kom Amar över på frukost och vi åt kokospannkakor. 

Rummet är nu helt färdigmålat, så skönt. Nu ska bara en ny säng köpas och bilder ska upp på väggen.

Fruktlycka






Haft en prima dag idag i bagerit. Saknat att få vara där och längtar tills praktik och jobb. Åkte och handlade med mamma köpte massa frukt och när jag kom hem stod årstidernas frukt- och grönsakskorg i köket. Även fast vintern är en tråkig grönsakssäsong finns det ju en hel del ändå. Hade tänkt göra något med butternut pumpa någon dag, så gott ju!
Fick med mig bröd hem också från skola ska verkligen öva på det där med att snitta brödet fint!
Nu ska jag bara dricka upp mitt kaffe sen dra ner tapeten, spackla och måla i mitt rum. 

Snart så




Så sugen på att klippa håret lite kortare, risk att det kommer bli ännu mer kaos då men kanske ska testa gå till någon frisör och fråga efter någon bra produkt som kan hjälpa. För inget jag använt har funkat mot min frisskrull.
Försöker lista ut hur jag ska få upp bilder osv på min vägg. Får skissa istället för jag kan ju inte göra hur många hål som helst i väggen. Bilder kommer när jag är någorlunda klar.

Men åh vad jobbigt såg nu att bilderna är ju jättestora och fula när man går in på datorn på bloggen. Jag som alltid går in på mobilen och det går inte göra de mindre på appen... 


Rum pyssel



Tog en tur på stan köpte en sport bh, nya underbara svarta jeans och lite små saker till mitt rum på granit. Så trött på mitt rum och det är så litet så det finns inte så mycket att göra med det. Men hade tänkt att kanske i helgen riva ner tapeten och måla vitt. 
Nu sitter jag och kollar på how I met your mother lite sorligt att det är sista säsongen men kanske dags efter 9 säsonger att Ted får träffa sin fru, kommer dock sakna serien.

13 januari


 Jag och Ulls i våra fina bagerikläder

Medans alla andra var lediga drog jag mig till skolan och gjorde ett prov. 30 minuter senare åkte jag hem, känns lite värdelöst. Minusgrader ute men även fast det inte är sol känns det sådär härligt och lagom. Ska nog ta en promenad för att göra något med dagen. 

Fisklasagne



Gjorde mannerströms fisk och skaldjurslasagn igår igen. Så gott, kan kännas lite fel med fisk i lasagne men det är verkligen gott. 
Det är precis som en vanlig lasagne med ostsås, tomatsås och lasagneplattor bara att man har fisk istället för köttfärs. Jag hade i röding, torsk och räkor. 

8 januari




Tyckte jag kom på en väldigt bra ide idag, att ha dumle i kaffe och ja det va väldigt gott! Hunnit göra müsli idag också med ekologiska frön och kokosflakes från farm affären i Haga. 
Sen tog dagen slut och nu kollar jag på nya pretty little liars avsnittet som äntligen kommit ut.

Sista dagen



Hur underbart är det inte när syster har körkort och säger direkt ja till att åka till Hemköp och köpa glass?! 

Inte gjort så mycket idag, regnat så deppat över det och att skolan börjar imorgon. Ska bli kul att träffa klassen men inte så taggad för proven jag har snart.

Känner att jag fått tillbaka lusten för att göra saker eller ja att laga mat osv. Skönt de men hittade tyvärr inga spingskor igår på stan men ska leta vidare så jag kan börja springa (om det någonsin slutar regna..)

Nytt år



Så skönt att äntligen få sova i min egen säng och få dricka kaffe på morgonen. Inte förns nu när jag är hemma som det känns som ett nytt år. Tror det kommer bli ett bra år bättre än förra iaf. Förra året gjorde jag en sån där lista med vad jag gjort under året men skippar det i år. Hänt så mycket men ändå inget mesta dåliga saker så fokusera på framtiden låter bra. 
Ska köpa springskor så fort som möjligt och börja lite långsamt med träning, yoga har jag saknat. 
Om några timmar ska jag in till stan och kolla på bio, hundraåringen blir det och jag som inte gillar svenska filmer..

Vi har det bra



Va en snabb sväng hos Emelie igår, så mycket jag missat medans jag är borta men kul att få träffa alla nu. Var ju inte så länge sen jag var här sist i Falun heller så.
Gick på bio igår också med reggs och Emma. Nu ska vi ner på stan sen ikväll blir det pizza hos Amina!