smörgåstips

 
En prima god macka 
 
pesto
salami
brie
 
plus om man toastar det blir det ännu godare.
 
kanske lite ruccola till det också

sista dagen

 
Idag var min sista dag på hushagen. Allt gick lite fort så han inte riktigt med att ta kort men några fick jag iaf till. Till de dagarna när jag sitter och deppar över min nya klass. Fast förhoppningsvis blir den bättre.
 
Året har gått fort och jag har riktigt fina minnen därifrån och vänner jag verkligen tycker om. 
 
Imorgon tar min syster studenten och jag kommer ha fullt upp hela dagen precis som idag. Egentligen borde jag ju vara jättetaggad över att baka och göra mat men just nu känns allt jobbigt. Kanske blir bättre imorgon, hoppas det i alla fall.

Mycket text och lite bakning, nu ska jag sova hejdå

Recept i massor

 
Imorgon är det skolavslutning och min sista dag på hushagsgymansiet. En lärare som vi haft rätt mycket i köket gav mig en glad överraskning. 
När han utbildade sig till konditor gjorde han det på samma skola som jag ska göra det på och alla recept från de åren har han sparat. Två fyllda pärmar med recept från 1960 talet och han gav dem till mig. 

Har gått igenom dom lite snabbt och det finns massa fina gamla recept. Visst alla är skrivna till storkök så man måste ju dela alla recept minst 10 gånger men det är ju inte så svårt.
 
Helt sjukt att jag bara fick dom och jag är verkligen jätteglad. En sån där sak man sparar hela livet och sen kanske jag kan ge det till någon när jag blir gammal.

banan och mango

 
Smoothie gjord på banan, mango, kvarg, yoghurt och mjölk (har bara i mjölk för att den ska bli lite tunnare)
 
Ett bra tips är att frysa in banan. För det är ju inte så kul att äta bananen när den blivigt brun så innan den blir det bryt den i bitar och frys in. Blir jätte bra att använda i smoothies och det gör det lite krämigare.

grillkväll

 
Länge sen jag haft så fullt upp som jag haft denna helg, men kul har det varit. I fredags var jag med Emelie och Alva. Det var jättefint väder så Emelies pappa tog med oss på en tur med båten.

Det blåste så mycket att det blev omöjligt att dra fingrarna igenom håret efter men vad gjorde det för det var jätte kul.
 
Nu har jag drömmen om att ha en stor motorseglare, en liten motorbåt och en vattenskoter .. får se hur de går men drömma kan man väl alltid göra.
 
 
Senare grillade och badade vi. Tanken var att vi skulle vara 5 personer men det blev bara vi 3 fast vi åt all mat ändå. Plus det på bilden åt vi också jordgubbar, melon och något cheesecake liknande som jag kan skriva om någon annan dag.
 
 
Jag hann inte så mamma gjorde marinaden till kyckling och i den var det:
 
Olivolja
Balsamvinäger
Bbq krydda (american bbq spice)
Havssalt
Peppar
Vitlök
 
Lägg ner kycklingen i en plastpåse, häll först i kryddorna sedan balsamvinäger och sist olivolja. Knyt ihop påsen och massera ihop allt och låt stå minst några timmar. Mamma gjorde det dagen innan så det fick stå under natten.

nationaldagen

 
Är ledig idag som resten av Sveriges skolelever. Det är jättefint väder och jag har inte varit ute än vilket jag har lite dåligt samvete över. Ska man ta en powerwalk?

Skönt är i alla fall att jag är ledig ända fram till måndag sen ska jag va i skolan 3 dagar och sen är det sommarlov! Helt sjukt vad detta året har gått fort många roliga minnen och sorligt att det är över snart. 
 
På senaste tiden har jag inte varit så mycket för stora frukostar som jag alltid brukat. Ingen anning om varför men idag åt jag i alla fall färska jordgubbar i yoghurt, underbart gott.