Vetekatten


Jag jobbar på på Vetekatten och lär mig massor. Men det ska bli så skönt med helg och Reggi kommer hit så ska träffa henne och det ska bli så kul! Nu står jag och steker pannkakor och kokar pasta. Det trodde jag inte men det jag saknas mest från Göteborg är köket. Vill hem och laga mat men tiden går fort och snart har redan två veckor gått.

Xx


Sopplunch


Somnade igår utan söndagsångest som alla verkar få. Haft en väldigt bra dag, tiden går så fort men man hinner göra massa roligt. Fick jättegod lunch, jordärtsskockssoppa med krutonger. Tack och lov har jag inte haft det så jobbigt med att sova tidigt och upp tidigt som jag haft innan när jag börjat 6. Men nu när klockan ställts om är det både mörkt när jag börjar och slutar så jag hinner aldrig se ljus. Nog dags att jag köper D-vitamin även fast det inte får mig att mentalt må bättre över det. 

Nu ska jag se på "divergent", läste nyss ut boken som var jättebra så vill se filmen igen. Har precis också börjat läsa andra boken av serien får de om det fortsätter vara lika bra.

Xx


Drop coffee


Trots regnet tog jag en sväng på söder och gick runt i butiker. Hittade fina drop coffee efter lite letande och köpte med kaffe hem

Xx


Fredag

 
Vilken dröm att ha en sån här fin bakgård där man kan bjuda in sina vänner och laga god middag som man kan äta tillsammans. Även fast jag ust nu helst vill ha en lägenhet mitt i stan skulle jag verkligen senare i livet vilja bo i ett fint vitt hus med en gård med träd och plats för odling. 

På morgonen när man är på väg in till stan funderar man verkligen på varför man valt detta yrke och om det är rätt. Men sen kommer man fram till praktiken och ångrar sin tanke för det är så roligt och timmarna bara flyger iväg och helt plöstligt ska man städa och gå hem.
 
Dricker snabbkaffe som blivit standard när jag kommit hem men ska nog in till stan imorgon och gå förbi drop coffee och se om dom har något fint kaffe jag kan köpa med och dricka istället. Det vill säga om jag inte är allt för deppig över detta tråkiga väder som jag hatar så. Har inte sett solen på flera dagar och nu är det redan mörkt ute. Vill inte ha vinter och hatar regn och kylan, finns inget bra med den alls. Jag kan sitta inne och mysa även fast det är mitt i sommaren behöver inte höst för det. Okej nej nu ska jag sluta klaga och lägga mig och läsa lite ur Divergent som jag fick låna av Amar innan jag åkte
 
xx
 

Praktik


Gick in och köpte ny handkräm på body shop idag. Här var det tomt, helt glömt bort att blogga eller helt glömt bort att ta kort på något i alla fall. Nu är jag i kära Stockholm och haft mina två första praktikdagar på Vetekatten. Trivs så bra, alla är så snälla och det kommer bli så bra att vara där. 8 veckor som jag ska vara här känns som länge men tror det kommer gå fort. 

Blir nog inte så mycket uppdatering eftersom jag jobbar större delen av dagen och inte har så mycket att ta kort på. Men några inlägg ska det bli. Strax ska jag och handla så får vi se vad det blir för middag ikväll. 

Xx


Vapiano


Middag ikväll på nyöppnade vapiano här i Göteborg med mamma och syster. Helt okej mat (bara ätit en sak så det kan vara bättre), väldigt mysig inredning med fina växter och bra musik. Men inte så värst dyrt så ett bra ställe att gå till med vänner. Mycket vegetariskt och egengjord pasta! Lite dåligt att man inte kan beställa bord för om det är mycket folk måste man stå och köa.

Nu ska jag packa det sista, duscha och leta bra låtar jag kan lyssna på imorgon på tåget.

Xx




Söndag


Idag har jag packat ätit god frukost och lunch, börjat kolla om på bästa Carrie diaries serien och nu dricker kaffe medans jag kollar igenom lomelinos gammal blogg och kikar på fina bilder.

Xx




Mat är det bästa som finns

 
Ska jag tipsa igen om green kitchen stories fina matapp? den är absolut värd det lilla den kostar. Den uppdateras lite nu och då med mer recept och nu senast kom  en ny soppa med palsternacka och mandel som jag måste testa! Rödbetsbiffarna på bilden är lite standard gjort dem rätt många gånger och tycker de är så goda och färgen är helt otrolig. Till de gjorde jag en sallad av quinoa, bönor och ugnsrostad morot. Enkelt och gott.
 
xx

Chiafrukost

 
Nu har jag äntligen kommit igång med att fota med kameran. Man blir så lat med att ta med mobilen men det blir ju så mycket bättre med kameran och roligare. Kom på att soffbordet är ju perfekta bordet att fota på för det är lågt och lätt att flytta runt (så ljuset blir rätt). Men de här bilderna tog jag imorse på matbordet. Men precis när jag kommer igång med att fota ska jag ju åka. Tar nog inte med kameran till Stockholm och matvanorna blir nog lite konstiga men är ändå så taggad. 
 
 
Gjort denna typ chiapuddningen tre dagar i streck nu. Det är himmelskt gott, önskar man kunde äta detta varje morgon men kanske kan bli mer lyxfrukost för det är mycket chiafrön och dom är ju tyvärr rätt så dyra. Recept från green kitchen stories och finns på deras blogg. Men jag använde inte lika mycket chiafrön så den blir lite lösare för jag har svårt för "puddigheten". I den är det i alla fall hallon, banan, mandelmjölk, vanilj och chiafrön. Till åt jag sharonfrukt, jordnötssmör, physalis och lite hampafrön. Så så gott och alla borde testa göra det!
 
xx
 
 
 
 

Mighty leaf

 
Jag har lite svårt för starka teer med lite ovanlig smak typ mynta, apelsin eller ingefära. Men på da matteos brödbutik säljer de teet de serverar på cafeerna och det fanns ett med melon och persika och tyckte det var väldigt gott. Milda smaker som inte sticker ut så mycket. Under tiden jag var sjuk blev det något fel på mig, drack inte kaffe på morgonen. Kände inte alls för det och då drack jag istället detta goda teet. 100 kr kostar det men det är det värt för det är ekologisk och gott
 
xx

Krull


Kom nyss hem från stan, gick några timmar med Amar och åt pizza och drack kaffe på da matteo. Köpte med två fina tröjor också. Syster var här igår och klippte mig, älskar ha det kort och sov med flätor inatt så det blev lite krull. Nu ska jag äta middag och sedan ta en kopp te och plugga

Xx


Hallonbullar


Vetebullar med hallon, vanilj och mandelfyllning

Xx

cannelloni

 
Var så sugen på pasta idag så hittade jag ett recept på cannelloni som jag ändrade om lite och det blev gott, jag råkade bara koka lite väl mycket pasta till mängden sås. 
 
Köp färska eller koka torra lasagneplattor i ca 8 minuter. Rör ihop, riven zucchini, ricottaost fetaost, svamp, blomkål, vitlök, mandelmjöl, 2 ägg, salt, peppar, färsk chili. Skölj av lasgneplattorna och torka lite. Lägg en remsa med fyllningen på varje platta och rulla ihop. Lägg i en smord form. Häll över tomatsås och riv parmesan över. Grädda ca 20 minuter i 200 grader. 
 
xx

Lördag


Jobbat, ätit kinamat med Amar, sett bio för Amar vann biljetter från nrj och slutade med kaffe på espresso house. 

Xx


Butternutsoppa och polkabetschips

 
 
Tänkt länge att jag borde göra soppor för det är så gott och enkelt att göra och äntligen har jag börjat göra det oftare. Detta är en med butternut pumpa men hade också i några morötter för att den inte skulle bli "för mycket". För att få lite mer syra och djup i den hade jag i äppelcidervinäger och längst in i skåpet hittade jag en balsamvinäger som är så god som jag också hade i. Det blev en bra balans. 
 
 
 
 
För någon dag sen hittade jag bortglömda polkabetor i kylen som vi köpte på gunneboslotts ekomarknad men det var fortfarande lika fräscha. Kom på att jag får lite dåliga associationer av råa rödbetor/polkabetor men sen kom jag på att fritera jordärtskockar är ju helt sinnesjukt gott så då måste det väl funka bra att göra det med polkabeta. Så hyvlade tunna skivor med osthyvel och friterade med bara någon centimeter olja i kastrull några minuter och det blev jättegott. Höll ungefär oljans temperatur på 140-150 grader. Lite salt när de är klara och på några minuter är de slut, det går verkligen inte bara att ta ett.
 
Soppan Fräs vitlök och lök i olja i en kastrull. Skär morot och butternut i rättså små bitar. Låt stå några minuter och täck sedan med vatten. Låt det koka ungefär 20 minuter till morot och butternutten är mjuka. Mixa till den är slät och späd ev ut med mer vatten. Krydda med salt, peppar, caynepennar, appelcidervinäger och balsamvinäger. 
 
 
xx
 

Lättnad


Tårta som jag gjorde i skolan. Chokladbottnar med en hallonmarängsmörkräm som kommer från Lomelinos tårtbok. 
Sån lättnad idag när praktiken för alla 8 veckor äntligen är fixade. Längtar och vill redan packa men i helgen ska jag jobba och plugga. Men nu ska jag äta soppa och se nya avsnittet av vampire diariers.

Xx


Saffranspralin


Blev så glad över hur pralinerna blev som jag gjorde idag. Har sett bilder på liknande och ville testa. Blandade röd färg med kakaofett och vit choklad och penslade i formarna. I är det en vit choklad och saffransganache. Hann också göra hallontryffel, älskar torsdagar 

Xx

Nya böcker

 
 Böckerna vi köpte på bokmässan. Inte hunnit kolla i "det godaste jag vet" men mamma sa att den var bra. Myllimäkis nya bok är aboslut värd att köpa, fylld med så mycket fina recept, men tror inte boken hunnit komma ut i butik än. Lomelinos nya bok är ju underbar den med och denna gång är det inte bara fina recept och bilder utan också tips på styling och foto. Saltad nota och döden i grytan hänger ihop med den hemliga kocken och äkta mat som jag läst innan. Handlar om matfusk och allt runt omkring. Väldigt intressanta böcker och lära sig av dem. 
 
xx

Kakor


Lite ful bild på gänget på bageri specialiseringen förra veckan. Äntligen har jag köket för mig själv. Nyss gjort kakor som jag inte riktigt vet hur de blev, har inte haft de i ugnen än men smeten är himmelsk. Och hade tänkt göra några goda chokladkakor också, det var så länge sen jag gjorde såna god med nutella och jordnötssmör i.

Xx


Market 29


Vi har fortfarande inget internet hemma och det suger verkligen. Så efter skolan åkte jag in till stan och satte mig en stund på way cup och lånade deras internet. Tog en tur på stan och köpte lite grejer. Köpte äntligen de fina tallrikarna på Market 29 i Haga som jag tittat på så länge. Mörka lite rustika och så fina tallrikar. Köpte bara två stycken för vill ha fler udda tallrikar till att lägga upp fint och ha sen när jag flyttar hemmifrån. Märket heter Olsson och Jensen och kostade 179 kr st

Xx


Diamant

 
Inte så bra bilder på systers grymt snygga taklampa med en diamantglödlampa i
 
Xx




Ensam i systers lägenhet



Tryffeltårta


Dekorerade tryffeltårtorna jag gjorde förra veckan idag på konditorilektionen. Nu ska jag dricka kaffe och när jag har gjort klart brödet jag nyss började med hade jag tänkt åka till syster. Igår fick vi en ny köksmaskin så ville test den och än verkar den bra. Skönt att ha en ny för den förra fungerade inte bra. Så nu ska det nog bakas lite mer hemma.

Xx


Choklad


På väg hem från chokladlektionen nu. I början gick det inte så bra men det blev bättre och sen blev man glad när alla praliner åkte ur formen direkt och blev glansiga. Jag gjorde en vanilj kolasås som jag kokade lite längre så den blev lite hårdare och sen fyllde i formarna och hälften hade jag lite salt på. Så roligt att göra sånt här men glömde min matlåda hemma så man får snabbt slut på energi men nu ska jag hem och äta av den goda grönsak och kikärtsgrytan jag gjorde igår.

Xx